Regulacija probave

Da jer Kivilaks prirodni pripravak na biljnoj bazi, proizveden bez upotrebe boja, aditiva, konzervansa… Dakle, bez neželjenih nuspojava. Siguran je za dugotrajnu upotrebu te ne izaziva navikavanje. Štoviše, najbolji rezultati se i postižu svakodnevnom upotrebom. Ne uzrokuje navikavanje, grčeve i proljev koji su povezani s djelovanjem nekih laksativa. Također, ne sadrži ni gluten, ni laktozu, tako da potrošači osjetljivi na te sastojke mogu koristiti naš proizvod bez ikakvih štetnih učinaka.

Do 25% trudnica pati od zatvora tijekom i nakon trudnoće, a zahvaljujući sastavu Kivilaks je prikladan za njih kao i za dojilje i djecu. 100% je prirodan proizvod koji uspostavlja normalan rad probavnog sustava i potiče redovito pražnjenje crijeva. Djeluje povoljno na uspostavljanje ravnoteže crijevne flore.

Kivilaks ne djeluje samo blago laksativno već na prirodan način pomaže uravnotežiti i održati probavni sustav zdravim. Ako nemate zatvor i ne patite od konstipacije ne znači nužno da imate zdrav probavni sustav – za istinsko zdravlje probavnog sustava potrebno je osigurati unos različitih hranjivih tvari, ne samo vlakana. Kivilaks nije samo bogat izvor vlakana i probavnih enzima nego i drugih vrlo značajnih nutrijenata kao što su prebiotici, fenolni spojevi, vitamini C, E i K, vitamini B skupine, beta-karoten te izvor različitih minerala, posebice magnezija koji također pridonosi pravilnom funkcioniranju probavnog sustava. Laksativnom djelovanju doprinose i prirodni šećer sorbitol (apsorbira vodu i zadržava je u crijevima čineći stolicu mekšom) te dihidroksifenil-isatin (tvar koja potiče kontrakcije crijeva) važni sastojci suhih šljiva.

Da jer je Kivilaks proizvod koji na prirodan način pomaže uravnotežiti i održati probavni sustav zdravim te djeluju preventivno na zdravlje crijeva. Čak i ako nemate problema sa pražnjenjem crijeva ili drugim simptomima konstipacije, ovi proizvodi i dalje imaju pozitivan učinak. Prebiotici u njima poboljšavaju rast dobrih bakterija te smanjuju razinu loših bakterija u Vašem probavnom sustavu. Ravnoteža ovih bakterija je jedan od ključnih uvjeta za održavanje probavnog sustava i zdravlja općenito.

Učinkovitost Kivilaksa je bazirana na visokom udjelu vlakana te ostalim blagotvornim sastojcima smokve i šljive, a glavni sastojak je liofilizirani kivi, dobiven procesom liofilizacije iz svježeg ploda kivija. Kivi pomaže u regulaciji probavnog sustava putem prebiotičkog djelovanja topljivih vlakana te enzima aktinidina koji razgrađuje bjelančevine i pospješuje probavu.

Djeca od 1 do 12 godine 1 čajnu žličicu, odrasli 1 - 2 čajne žličice dnevno. Pripravak uzimati natašte nakon čega se preporučuje popiti čašu vode.

Figalaks je prirodni pripravak na biljnoj bazi, proizveden bez upotrebe boja, aditiva, konzervansa… Dakle, bez neželjenih nuspojava.

Siguran je za dugotrajnu upotrebu te ne izaziva navikavanje. Štoviše, najbolji rezultat se postiže svakodnevnom upotrebom ovog proizvoda. Ne izaziva proljeve ni grčeve povezane s djelovanjem nekih laksativa. Također, ne sadrže ni gluten, ni laktozu, tako da potrošači osjetljivi na te sastojke mogu koristiti naše proizvode bez ikakvih štetnih učinaka.

Gotovo 80% proizvoda Figalaks čine suhe smokve, suhe šljive i grožđice koje su veoma bogat izvor prehrambenih vlakana i ostalih sastojaka koji pridonose pravilnoj probavi. Kao sredstvo za vlaženje smjese dodan je glicerol koji također ima laksativno djelovanje povećavajući sadržaj vode u stolici čime se ona omekšava i olakšava pražnjenje crijeva. U Figalaksu se nalazi i liofilizirani gel lista aloje vere što ga čini jedinstvenim višestruko povećavajući prebiotički učinak.

Uvesti prehranu koja treba biti raznovrsna i uravnotežena. Ritam prehrane morao bi biti raspodijeljen na više manjih obroka ravnomjerno raspoređenih tijekom dana - barem 5. Svakako se moraju izbjegavati gazirana pića i alkohol. Gotovo jednako važno je uključiti i tjelesnu aktivnost, kretati se što više te po mogućnosti rekreativno se baviti sportom, u uredu izbjegavati pasivizaciju, tj. prakticirati aktivno sjedenje, hodanje, razgibavanje i prekidanje pozicijske aktivnosti koje umiruju rad crijeva.

Kivilaks, Figalaks i Aloalaks nisu primjereni za upotrebu i primjenu kod dijabetičara zbog visokog sadržaj prirodnog šećera koji je prisutan u suhoj smokvi, šljivi i grožđicama.

Zdravi kutak