Što morate znati o bolovima u zglobovima

Zglob Plus kapsule su napravljene od potpuno prirodnih sastojaka u savršenoj kombinaciji koja će vam pomoći obnoviti hrskavicu, zaustaviti bol u zglobovima, smanjiti oteknuća i vratiti izgubljenu pokretljivost.

Bol u zglobovima može se osjetiti u više dijelova tijela. Dob, težina, prethodne ozljede, prekomjerno trošenje i druga medicinska stanja mogu uzrokovati bolove u zglobovima.

Nelagoda u zglobovima je uobičajena i obično se osjeća u rukama, stopalima, kukovima, koljenima ili kralježnici. Bol može biti stalna ili povremena. Ponekad to može biti i osjećaj žarenja, pulsiranja ili “škripanja”.

Ujutro možete osjećati da vam je zglob ukočen, ali se kasnije postepeno opusti te se kretanjem i aktivnošću osjećate bolje. Međutim, previše aktivnosti može pogoršati bol.

Bol u zglobovima može utjecati na funkciju zgloba i može ograničiti sposobnost osobe da obavlja osnovne zadatke. Jaka bol u zglobovima može utjecati na kvalitetu života. Liječenje se ne treba usredotočiti samo na bol, već i na zahvaćene aktivnosti i funkcije.

Bolovi u zglobovima obično pogađaju osobe koje:

 • imaju ranije ozljede zgloba,
 • pretjerano koriste mišiće,
 • imaju artritis ili druga kronična medicinska stanja,
 • pate od depresije, tjeskobe i/ili stresa,
 • imaju prekomjernu težinu,
 • pate od općenito lošeg zdravlja,

bolovi u zglobovima

Starosna dob također može biti jedan od čimbenika ukočenosti i bolnih zglobova. Nakon godina korištenja i trošenja zglobova, problemi se mogu pojaviti kod sredovječnih ili starijih osoba.

Najčešći uzroci kronične boli u zglobovima

Osteoartritis, česta vrsta artritisa, pojavljuje se kada se hrskavica između kostiju istroši. Zglobovi postaju bolni i ukočeni. Osteoartritis se razvija sporo i obično se javlja u srednjim godinama.

Reumatoidni artritis je kronična bolest koja uzrokuje oticanje i bolove u zglobovima. Zglobovi se često deformiraju, obično u prstima i zapešćima.

Giht je bolno stanje u kojem se kristali iz tijela skupljaju u zglobu, uzrokujući jaku bol i oticanje. To se obično događa u nožnom palcu.

Bursitis je uzrokovan prekomjernim trošenjem zglobova. Obično se pojavljuje u kuku, koljenu, laktu ili ramenu.

Virusne infekcije, osip ili groznica mogu učiniti pokrete zglobova bolnima.

Ozljede, kao što su slomljene kosti ili uganuća.

Tendinitis je upala tetiva ili savitljivih traka koje povezuju kost i mišić. Najčešće se pojavljuje u laktu, peti ili ramenu i obično je uzrokovan prekomjernim trošenjem zglobova.

bolovi u zglobovima

Kako olakšati bolove u zglobovima?

Jednostavni kućni tretmani, kao što je nanošenje grijaćeg jastučića ili leda na zahvaćeno područje, mogu se preporučiti na kratka razdoblja, nekoliko puta dnevno. Namakanje u toploj kupki također može biti olakšanje.

Vježbanje može pomoći da se vrati snaga i funkcija. Najbolja je šetnja, plivanje ili druga aerobna vježba s malim opterećenjem. Oni koji sudjeluju u napornim vježbama ili sportskim aktivnostima možda će ih trebati smanjiti ili započeti s rutinom vježbanja s malim učinkom. Lagane vježbe istezanja također će pomoći. Posavjetujte se s liječnikom prije početka ili nastavka bilo kojeg programa vježbanja.

Također se može predložiti gubitak težine, ako je potrebno, kako bi se olakšalo opterećenje zglobova.

Lokalni tretmani, kao što su masti ili gelovi koji se mogu utrljati u kožu na području zahvaćenog zgloba, također mogu pomoći u ublažavanju boli. Neki od njih mogu se naći u slobodnoj prodaji ili vam ih liječnik može prepisati na recept.

Dodaci prehrani, poput ZGLOB PLUS kapsula, mogu pomoći u ublažavanju boli. Savjetujte se s liječnikom prije uzimanja bilo kakvih dodataka prehrani bez recepta.

Imajte na umu da lijekovi, čak i oni dostupni u slobodnoj prodaji, različito djeluju na ljude. Ono što pomaže jednoj osobi ne mora biti od koristi drugoj. Pažljivo slijedite upute liječnika kada uzimate bilo koji lijek i obavijestite ga ako imate bilo kakve nuspojave.

Kada pozvati liječnika

Simptomi bolova u zglobovima variraju od blagih do onesposobljujućih. Bez hrskavice, kosti se trljaju izravno jedna o drugu dok se zglob pomiče.

Najčešći simptomi:

 • oteklina,
 • ukočen ili povećan zglob,
 • obamrlost,
 • škripanje ili škljocanje prilikom pomicanja zgloba,
 • bolno kretanje,
 • poteškoće savijanja ili ispravljanja zgloba,
 • otežano kretanje,
 • crven, vruć i natečen zglob.

Trebali biste posjetiti liječnika u sljedećim situacijama:

 • Bol je popraćena groznicom.
 • Postoji neobjašnjiv gubitak težine.
 • Bol vas sprječava da normalno hodate.

Ako bol ometa normalne svakodnevne aktivnosti, vrijeme je da razgovarate s liječnikom o problemu. Važno je brzo dijagnosticirati uzrok boli i započeti liječenje za ublažavanje boli i održavanje zdravih, funkcionalnih zglobova.

ZGLOB PLUS kapsule

Ako imate problema s bolnim i upaljenim zglobovima ili istrošenom hrskavicom, Zglob Plus kapsule mogle bi biti pravo rješenje za vas.

Zglob Plus kapsule su napravljene od potpuno prirodnih sastojaka u savršenoj kombinaciji koja će vam pomoći obnoviti hrskavicu, zaustaviti bol u zglobovima, smanjiti oteknuća i vratiti izgubljenu pokretljivost.

Unutar Zglob Plus kapsula uspješno smo izbalansirali sastojke kao što su glukozamin, MSM, vražja kandža, tamjanovac, mangan i selen. Njihovom pravilnom kombinacijom proizveli smo savršen spoj koji će vam pomoći kod brojnih problema sa zglobovima.

Svaki od tih sastojaka pomno je odabran i istražen kako bi stvorili najbolji i najkvalitetniji proizvod namijenjen upravo vama.

Ovaj članak ima isključivo informativnu svrhu i ne treba ga smatrati medicinskim savjetom, niti ga koristiti umjesto profesionalne medicinske dijagnoze ili liječenja. Ako imate bilo kakvih nedoumica ili pitanja o svom zdravlju, razgovarajte s kvalificiranim medicinskim djelatnikom. Informacije navedene u ovom članku nisu namijenjene dijagnosticiranju, liječenju ili prevenciji bilo koje bolesti.