5 najboljih načina kako osnažiti imunitet tijekom zime

Saznajte na kojih 5 načina možete osnažiti svoj imunitet i poboljšati zdravlje.

Imunitet je jedan od najvažnijih alata kojima Vaše tijelu upravlja. Na njega se uvijek možete i morate osloniti za pomoć u borbi protiv mnogih različitih virusa i bakterija koje Vas stalno okružuju.

Iako je imunitet stalno aktivan i spreman Vas obraniti u svakom trenutku, često o njemu u potpunosti zaboravimo voditi računa. Često se događa da se sjetite imuniteta i njegove snage tek kad je već kasno.

Imunitet je jako snažan, ali i osjetljiv sustav

Ako ne vodite računa o Vašem imunološkom sustavu, on neće imati dovoljno snage kako bi vam pomogao u obrani od mnogih virusa i bakterija. Iako je imunitet stalno aktivan, potrebna mu je pomoć kako bi uvijek bio u punoj snazi i spreman za obranu Vašeg organizma.

Imunitet kroz zimsko razdoblje i hladno vrijeme

Zimsko razdoblje je vrijeme kada se Vaš imunitet nalazi pod još većim pritiskom. Promjenom načina rada, niskim temperaturama i obilnijom nekvalitetnom prehranom, ne ostavljate imunitetu puno prilike da bude snažan i jak.

Upravo u to vrijeme je još važnije pobrinuti se za Vaš imunitet. Svaki novi dan sa sve hladnijim temperaturama, sve više iscrpljuje imunitet i njegova snaga slabi. Zbog tog razloga jako je važno započeti njegov oporavak na vrijeme. Samo tako možete pripremiti Vaš imunitet kako bi bio spreman za sve izazove tijekom zimskog razdoblja.

5 najboljih načina za osnaživanje imuniteta

1. Jedite zdravije i raznovrsnije

Tijekom zime često će te posegnuti za visokokaloričnom i teškom hranom, koja u velikom broju slučajeva nije bogata vitaminima i mineralni. Iako će Vam stvoriti dojam sitosti, ona neće imati neki značajniji utjecaj na vaš organizam.

Iz tog razloga je posebno važno uvrstiti raznovrsne sezonske namjernice poput blitve, špinata, mahuna, kupusa, češnjaka, luka, naranči, limuna i sl. Zimi je tradicija uvijek bila jesti jela na žlicu i ne bez razloga. Različito sezonsko povrće koje se kuhalo i spremalo bilo je bogato raznim vitaminima i mineralima koje je osnaživalo imunitet i organizam naših starijih.

Često je jako teško svaki dan kuhati nova jela. Zbog načina rada i užurbanog života nemate dovoljno vremena kako bi sami kuhali sve što vam je potrebno. Nije rijetkost i preskakanje obroka, što može još više destabilizirati Vaš imunitet. Iz tog razloga je potrebno unositi vitamine i minerale na drugi način.

2. Nadopunite svoju prehranu

Ako ne možete unositi dovoljno vitamina i minerala pravilnom prehranom, važno je nadomjestiti vitamine i minerale na drugi način. Najlakši i najjednostavniji način za to je kroz uzimanje dodataka prehrani. No i kod njih je jako važno da pripazite kako bi uzimali dodatke prehrani koji koriste prirodne sastojke.

Jedan od najboljih i najprirodnijih primjera kako bi trebali funkcionirati dodaci prehrani su Imuno MF® kapsule.

Unutar njih pronaći će te mnogobrojne vitamine i minerale poput vitamina A, C i E te minerala cinka, bakra i selena. Formula je dodatno obogaćena liofiliziranim gelom lista barbadenške aloje koja je sama po sebi bogata vitaminima B skupine, kalcijem, magnezijem, željezom i mnogim drugim različitim aminokiselinama i enzimima.

Osim već spomenutog bogatog prirodnog sadržaja, unutar kapsula Imuno MF® još će te pronaći i Mediteranski faktor MF®. Prirodan spoj autohtonih mediteranskih biljaka koje potiču ravnotežu i jačanje organizma.

Unutar samo jedne kapsule pronaći će te sve što Vam je važno kako bi razvili i održali Vaš imunitet snažnim.

3. Redovito vježbajte i održavajte zdrave životne navike

Sjedilački način života koje nam donosi zimsko razdoblje, kao i dug boravak u zatvorenom prostoru jako je loš, ne samo za imunitet već i za čitavo tijelo. Istraživanja su pokazala kako redovita tjelovježba kao i boravak u prirodi pomaže u osnaživanju imuniteta.

Ako niste u mogućnosti odrađivati teže oblike tjelovježbi, same vježbe razgibavanja i šetnje kroz prirodu pomoći će vam podignuti energiju i poboljšati razvoj Vašeg imunološkog sustava.

Jednako je važno izbaciti duhan i alkohol iz svakodnevne konzumacije. Njihovim konzumiranjem dodatno oštećujete organizma i slabite imunitet. Svakodnevnim konzumiranjem duhana i alkohola stvarate potražnju za većom količinom vitamina i minerala koje su potrebne Vašem organizmu. Ako to spojite s nepravilnom i nezdravom prehranom dovest će te imunitet u jako lošu situaciju.

Kombiniranjem duhana i alkohola uz slabu prehranu stvarate jako loš utjecaj na imunološki sustav kao i na čitav organizam.

4. Smanjite stres i napetost

Stres je svakodnevno prisutan u modernom načinu života. Iako mu se često ne pridodaje previše pažnje, on može imati jako veliki utjecaj na Vaš organizam i imunitet. Za smanjenje stresa kao i jačanje imuniteta podjednako je dobar boravak u prirodi.

Ako nemate vremena ili načina za boravak u prirodi, onda možete potražiti drugo rješenje protiv stresa. Jedno od potencijalnih rješenja možete potražiti i u potpuno prirodnim kapsulama Herbamir MF®. Ili možete naučiti mnoge druge načine kako se suprotstaviti stresu unutar naših mnogobrojnih savjeta za rješavanje stresa na prirodan način.

Smanjivanjem stresa, smanjujete i njegov negativan utjecaj na Vaše tijelo i imunitet. Uklanjanjem stresa razbijate okove koje sprječavaju pravilan rast i razvoj imuniteta.

5. Odmorite se i dobro naspavajte

Za pravilan rad imuniteta, pa i cijelog Vašeg organizma, jako je važno da se dovoljno odmorite i naspavate. Tijekom sna organizam i imunitet se obnavljaju i jačaju.

San u trajanju od 7-9 sati pomoći će vam pružiti dovoljno vremena kako bi se imunitet oporavio od napora tijekom dana i pripremio ga za nove izazove.

Održavanjem pravilnog ritma spavanja stvorit će te zdravu naviku koje će Vaše tijelo moći iskoristiti za obnovu. Pravilan san je jednako važan pri borbi protiv stresa kao i za jačanje imuniteta.

Snaga prirode

Iz navedenih primjer možete vidjeti kako je imunitet povezan s Vašim cijelim organizmom i kako mnogo drugih faktora igra veliku ulogu u pravilnom razvoju Vašeg imuniteta kao i čitavog organizma.

Koristite naše savjete kako bi brzo i efikasno osnažili Vaš imunitet za nadolazeće zimsko razdoblje i hladne dane. Ne dopustite da netko drugi upravlja Vašim zdravljem. Preuzmite kontrolu u svoje ruke i uz pomoć Imuno MF® kapsula, osnažite Vaš imunitet.

herba.hr, biljna ljekarna, zdravlje, stres, snaga, imunitet, probava