5 razloga zašto je vitamin C važan tijekom zime

Vitamin C ima važnu ulogu pri izgradnji imunološkog sustava. Nikako ne smijemo zanemariti pojačanu potrebu za njim tijekom zime i zimskog razdoblja.

Zimsko razdoblje je vrijeme kada je Tvoj organizam stavljen pred dodatne izazove. Osim što se mora nositi sa svakodnevnim izazovima modernog života koji i sami već pretjerano iscrpljuju Tvoj organizam, kod hladnog vremena koje donosi zima taj napor će postati još teži. Pogotovo ako vašem tijelu nedostaje vitamin C.

vitamin c - zima - herba.hr - imunitet - prehlada - virusi - bakterije - mediteranski faktor - biljna ljekarna

Promjene u tijelu tijekom zime

Vrlo lako ćeš te primijetiti promjene unutar svog organizma. Jako brzo ćeš se umarati, nedostajat će ti energije. Osjećat ćeš slabost pa i otežano disanje.

Tvoj imunitet će drastično oslabiti, jer je tijekom zimskog razdoblja pojačana aktivnost raznih virusa i bakterija koje jedva čekaju da pronađu put do tvog organizma.

vitamin c - zima - herba.hr - imunitet - prehlada - virusi - bakterije - mediteranski faktor - biljna ljekarna

Kako bi spriječili potencijalne napade virusa i bakterija i njihovog iskorištavanja tvog oslabljenog imuniteta, važno je pružiti pomoć tvom imunitetu kao i cijelom tijelu.

Jedan od najlakših načina ojačanja imuniteta kao i  lakšoj obrani od raznih virusa i bakterija, ali i tvog čitavog tijela je pojačan unos vitamina C unutar tvog organizma.

Vitamin C je poznat i još kao jedan od najpopularnijih i najpoznatijih vitamina na svijetu. I to s razlogom. Njegov utjecaj na naš cijeli organizam je veoma značajan. On samo da je jedan od najvažnijih sastavnih dijelova velikog broja procesa unutar tijela, samo za naš imunitet jedan je od najznačajnijih dijelova sustava za obranu od bakterija i virusa.

Nažalost iako je vitamin C jako važan za čitav organizam, često ga ne unosimo dovoljno kroz pravilnu prehranu. Iako jako mnogo voća i povrća sadrži vitamin C, potrebno bi bilo pojesti voće i povrće u jako velikim količinama.

vitamin c - zima - herba.hr - imunitet - prehlada - virusi - bakterije - mediteranski faktor - biljna ljekarna

Upravo zbog toga često u potpunosti ignoriramo i zanemarujemo tj. zaboravljamo kako nam je potreban svakodnevan unos vitamina C kao i mnogih drugih, kako bi tvoje tijelo pravilno funkcioniralo.

U takvim trenutcima jako je važno koristiti vitamin C u obliku dodataka prehrani. On nam je potreban svakog dana, a posebno u hladnim vremenima koje nam donosi zima. Jednostavan dizajn raznih dodataka prehrani omogućuje nam lako uzimanje vitamina C i mnogih drugih na dnevnoj razini. Bez straha da ćemo ih preskočiti ili zaboraviti.

Koje su prednosti vitamina C zimi

vitamin c - zima - herba.hr - imunitet - prehlada - virusi - bakterije - mediteranski faktor - biljna ljekarna

Vitamin C je kao što smo već naveli jedan od glavnih karika u izgradnji obrambenog sustava tvog tijela. Pomoći će tvom imunitetu kako bi povratio izgubljenu snagu i ostane dovoljno snažan kroz najteža zimska razdoblja. No on je odgovoran i za puno veći broj procesa koji se odvijaju unutar Vašeg tijela. Te njegovim svakodnevnim korištenjem omogućujete pravilno funkcioniranje Vašeg čitavog organizma.

1. Sprječava prehladu

vitamin c - zima - herba.hr - imunitet - prehlada - virusi - bakterije - mediteranski faktor - biljna ljekarna

Jedan od stalnih problema koji se svake godine ponavljaju je prehlada. Ona često nastaje upravo kombinacijom slabog imuniteta, nedovoljnog unosa vitamina kao i pojačanom pojavom raznih virusa i bakterija.

Potpomognuto stalnoj izloženosti hladnom zraku koji još više iscrpljuje organizam, prava je kombinacija za uspješan prodor virusa i bakterija unutar tvog organizma.

Vitamin C je važna karika u lancu obrane koji stvara tvoj imunitet. Pravilnim i svakodnevnim uzimanjem osnažuješ svoj imunitet i pomažeš mu u obrani od raznih virusa i bakterija koje mu svakodnevno prijete, a ponajviše tijekom zime i zimskog razdoblja.

Važno je svakodnevno uzimati dostatne količine vitamina C, a najbolji način kako se pobrinuti za to je korištenje kvalitetnog vitamina C kroz dodatke prehrani.

2. Poboljšava razvoj kolagena

kolagen - vitamin c - zima - herba.hr - imunitet - prehlada - virusi - bakterije - mediteranski faktor - biljna ljekarna

Kolagen je jedna od neophodnih sastavnica tvog tijela. Jako dobro je poznat po reklamama gdje se promovira kao rješenje za usporavanje starenja kože kao i izglađivanje bora.

No kolagen nije samo važan za tvoju kožu i ne brine se samo da izgledaš mlađe. Osim za izgradnju i obnovu stanica kože, kolagen je nužan i za razvoj i pravilno funkcioniranje hrskavica, tetiva, raznih ligamenta i krvnih žila. Samim tim možeš vidjeti kako ima jako važnu ulogu unutar tvog tijela.

Vitamin C je jako snažan antioksidans koji sprječava slobodne radikale koji uništavaju zdrave stanice, te je nužan pri proizvodnji kolagena koji će pomoći tvom tijelu kako bi pravilno funkcioniralo.

3. Liječi probleme s kožom

suha koža - vitamin c - zima - herba.hr - imunitet - prehlada - virusi - bakterije - mediteranski faktor - biljna ljekarna

Tijekom zime proizvodnja kolagena će biti pod dodatnim pritiskom, jer se tijekom tog razdoblja tijelo nalazi pod još većim opterećenjem. Koža će svakodnevno biti izložena hladnom i oštrom zraku koji će je stalno isušivati i tako polagano uništavati njene stanice.

Vitamin C će zahvaljujući svojim jakim antioksidativnim svojstvima zaštititi stanice kože i spriječiti njihovo isušivanje tijekom zime, ali i ostalih razdoblja.

Svakodnevno uzimanje vitamina C, pobrinuti će se kako bi tvoje stanice kože uvijek bile hidratizirane i zaštićene. Ne dopusti svojoj koži, pa i samom organizam da pate tijekom zime.

4. Poboljšava protok krvi

krvotok - vitamin c - zima - herba.hr - imunitet - prehlada - virusi - bakterije - mediteranski faktor - biljna ljekarna

Tijekom zime i zimskog razdoblja često smo izloženi hladnom vjetru i niskim temperaturama, nekad i po duže vrijeme. Na taj način stavljamo naš organizam i tijelo pod dodatni stres.

Kako bi tvoje tijelo kao i tvoji unutarnji organi pravilno funkcionirali potrebno je uvijek održavati njihovu određenu temperaturu. Pri dugoj izloženosti niskim temperaturama, tvoje tijelo mora snažnije raditi kako bi održalo njegovu unutarnju temperaturu dovoljno visokom za pravilno funkcioniranje.

Jedan od načina na koje tijelo postiže tu temperaturu, je proširenjem krvnih žila i povećanjem proizvodnje krvnih stanica. Vitamin C je jako važna karika pri tom procesu. Jer pomaže pri proizvodnji krvnih stanica, ali i kolagena koji je bitan kako bi krvne žile mogle bez problema obavljati svoj posao, i kako bi uvijek ostale fleksibilne.

5. Smanjuje kolesterol

kolesterol - vitamin c - zima - herba.hr - imunitet - prehlada - virusi - bakterije - mediteranski faktor - biljna ljekarna

Tijekom zime vrlo često se jedu i visoko kalorični obroci. No ukoliko smanjiš svakodnevno kretanje, što se često zna dogoditi, vrlo lako će doći do povećanja broja kilograma, a samim tim i kolesterola.

Kolesterol je jako loš za srce i krvne žile, i dugotrajno sprječava njihovo pravilno funkcioniranje, ali i uzrokuje brojna oštećenja.

Iz tih razloga je važno svakodnevno uzimati vitamin C, koji ne samo da štiti stanice srca i krvnih žila, već pomaže i potiče pretvorbu kolesterola u druge oblike koje će tvoje tijelo lakše procesuirati i izbaciti van tvog organizma.

Spriječite nedostatak vitamina C

Nepravilnom prehranom i svakodnevnim konzumiranjem procesuiranih namjernica, teško možeš svom tijelu pružiti dovoljnu količinu vitamina C. Ako uz to dodaš svakodnevnu izloženost raznim oblicima stresa koji još više iscrpljuju količine vitamina C unutar tvog organizma, ono će vrlo brzo ostati bez njegovih zaliha.

Kako ste mogli pročitati, Vitamin C je jako važan pri pravilnom funkcioniranju tvog tijela. Iz tog razloga je jako važno svom tijelu uvijek omogućiti pristup kvalitetnom izvoru vitamina C.

Vitamin C MF_Blag za želudac - imunitet - biljna ljekarna - herba.hr

Svakodnevnim uzimanjem prirodnog oblika Vitamina C poput Vitamin C MF® kapsula, pružit ćeš svom organizmu sve što mu je bitno.

U kombinaciji vitamina C u obliku kalcijevog askorbata, kao i vitamina C iz voća poput limuna i kivija, pobrinuti će te se kako bi tvoje tijelo uvijek imalo pristup najzdravijim zalihama vitamina C kroz čitav dan.

Prirodni sastojci i vitamin C

Korištenjem prirodnih sastojaka pobrinuli smo se da naše kapsule Vitamin C ne ostave loš utjecaja na želudac i probavni sustav.  Poznati problem koji se može javiti kod mnogih drugih dodataka prehrani.

Također implementacijom našeg Mediteranskog Faktora MF®, poboljšali smo učinkovitost naših kapsula Vitamin C MF®. Uspješno smo izvukli najhranjivije sastojke iz naših lokalnih mediteranskih biljaka poput grožđa, nara i lista masline. Te ih ukomponirali unutar naših kapsula, i samim tim omogućili još snažniji i zdraviji utjecaj na tvoj organizam.

mediteranski faktor, herba.hr, biljna ljekarna

Pravilnom kombinacijom vitamina C i bioflavonoida iz naših mediteranskih biljaka, osigurali smo bolju iskoristivost vitamina C. Pravilnim doziranjem unutar svake Vitamin C MF® kapsule, pobrinuli smo se kako bi ti osigurali potrebnu količinu vitamin C kroz čitav dan.

Nagradi svoj organizam i pomozi mu u svakodnevnim naporima koje doživljava. Koristeći Vitamin C MF® kao i mnoge druge proizvode unutar herba.hr bilje ljekarne, pobrini se da uvijek budete zdravi i spremni na sve izazove.

herba.hr, biljna ljekarna, zdravlje, stres, snaga, imunitet, probava