5 najboljih načina kako se riješiti stresa!

Saznajte 5 najboljih načina kako zaustaviti stres. Vratite kontrolu u svoje ruke i ne dopustite da stres upravlja vašim životom.

Pod utjecajem stresa Vaše tijelo i organizam vrlo brzo izgube kontrolu. Normalan rad organa i živčanog sustava se poremeti te se krenu događati mnoge stvari koje za Vaše cjelokupno zdravlje nisu baš dobre.

Nažalost, zbog načina rada Vašeg organizma, on ne može prepoznati što je uzrok stresa već samo pružiti neželjenu reakciju.

Pretjerana reakcija na stres

Zbog evolucije i prošlog načina života, bilo je jako bitno ako tijelo osjeti neku opasnost od neke divlje životinje ili nečeg drugog, ono bude spremno za bijeg ili obranu. U tim situacijama disanje bi postalo ubrzano, srce bi počelo jače i brže kucati, a mišići bi bili napeti i spremni za akciju.

Zahvaljujući modernom načinu života, više se ne trebate brinuti o mogućem napadu neke divlje životinje. Ali odgovor tijela na izazovne situacije koje Vaš mozak može smatrati opasnim je ostao isti. Tako strah od gubitka posla, slabog učenja prije ispita pa i nepoznatog telefonskog poziva može utjecati na Vas kao u prošlosti napad divlje životinje.

Danas često sitni problemi mogu izazvati pretjeranu reakciju organizma i ako se ta reakcija krene učestalo i dugotrajno ponavljati, tada je možemo smatrati aktivnim stresom.

Nažalost, zbog današnjeg načina života, taj stres može vrlo lako preuzeti kontrolu nad Vama i produljiti svoj učinak na vas. Tako se može dogoditi da prije nego što ste se uspjeli opustiti i oporaviti od prvog djelovanja stresa već se suočite s novim. Tako Vaše tijelo i organizma nisu imali prilike vratiti se u normalan način rada, već su ostali raditi pod utjecajem stresa.

Dugotrajnim izlaganjem stresu Vaš organizam će pretrpjeti mnoga oštećenja. Ako se stres i njegov utjecaj nastave, tada će nastati i mnogi drugi problemi s Vašim tijelom. Stres utječe na čitav organizam i pretjerana izloženost njemu može imati ponekad i smrtne posljedice.

Stres ne bira

Važno je znati da stres ne bira svoje žrtve. Može pogoditi svaku osobu. Nije važno imate li 5, 20, 50 ili 80 godina. Isto tako nije važno čim se bavite ili gdje živite. Stres će imati jednak utjecaj na sve ljude.

Zbog toga je važno staviti stres pod kontrolu. Ne smijete se naučiti živjeti s njim, nego ako naiđete na stresnu situaciju važno je znati prepoznati i poduzeti potrebne korake da stres što brže neutralizirate.

Za uspješno neutraliziranje stresa, bio on kratko ili je već duže s Vama, ne trebate posezati za umjetnim kemijskim lijekovima koji će taj stres zamijeniti svojim utjecajem.

Kemikalije kao odgovor na stres

Puno takvih lijekova može lako stvoriti ovisnost o njima, koje se kasnije jako teško riješiti. Dugotrajnim uzimanjem mogu imati i jake neželjene nuspojave. Zašto dopustiti kemikalijama da upravljaju Vašim tijelom i stvore dodatne probleme umjesto da pomognu.

Danas se takvi lijekovi vrlo često i pretjerano lako propisuju. Ne samo za stres nego i mnoge druge stvari, ali se ne gleda njihov dugotrajan učinak na ljudsko tijelo i poremećaje koje mogu napraviti unutar njega.

Iz tih razloga je jako važno pokušati se riješiti stresa na prirodnije načine. Iako se može činiti da neki načini ne pomaže u početku, kroz duže vrijeme pomoći će Vam ne samo kad je u pitanju stres nego i cjelokupno zdravlje.

Priroda kao odgovor na stres

prirodni lijek, stres, napetost, neizvjesnost, depresija, herbamir, herba.hr, strah, anksioznost, mediteranski faktor,

Priroda je jedan veliki izvor spasa za mnoge . Ne samo da nam pruža mnoge vitamine i minerali koji su nam prijeko potrebni u svakodnevnom životu, nego i sam boravak u njoj je znanstveno dokazan kao sredstvo koje će vam pomoći da se opustite. A to je iznimno važno u borbi protiv stresa.

Ovisno na kojoj razini stresa se nalazite i koliko već dugo se borite protiv njega, možete pokušati neke od sljedećih primjera koji će vam pomoći.

1. Prirodno i jednostavno rješenje

Ako stres nad Vama ima pretjerano jak utjecaj i teško ga se rješavate, možete koristiti Herbamir MF® kapsule. Sadrže ekstrakte cvjetova pasiflore i kamilice. Oboje su jako poznati po svojim umirujućim i opuštajućim djelovanjima.

imuno mf, herbasan mf, imunitet, zima, herba.hr, prehlada, virusi, bakterije, mediteranski faktor, biljna ljekarna

Herbamir MF® kapsule dodatno su obogaćene prirodnim izvorima vitamina B skupine kao i magnezijem. Vitamini B skupine važni su za mnoge organi i njihovo pravilno funkcioniranje pravilno, a ponajviše pomažu u zaštiti živčanog sustava i pomažu Vam smiriti ga.

Magnezij je bitan za preko 300 različitih procesa unutar tijela, dok je najpoznatiji kao pomoć za kosti, srce i ponajviše pomaže pri opuštanju mišića. Tijekom stresa često Vaši mišići mogu biti trajno napeti i pružati osjećaj dodatnog umora.

Herbamir MF® kapsule potpomognute su još i patentiranim Mediteranskim Faktorom MF® koji kombiniranjem ekstrakta iz raznolikog mediteranskog bilja, pružiti će Vašem organizmu dodatnu potporu u borbi protiv stresa, ali i mnogih drugih utjecaja.

mediteranski faktor, herba.hr, biljna ljekarna, zdravlje, imunitet, snaga

Koristite ih kad god želite i kad smatrate da su Vam potrebne. Ne stvaraju ovisnost pa uvijek možete prekinuti njihovo uzimanje.

2. Prošetajte kroz prirodu i duboko dišite

Znanstveno je dokazano da čak i kraći boravak u prirodi pomaže osobama i suzbija stres. Ako imate blizu sebe poveći park ili opciju kratke šetnje kroz šumu, to će vam drastično pomoći u borbi protiv stresa.

Pokušajte se okružiti zelenilom i krenite pravilno i duboko disati. Vodite računa o svakom udisaju i izdisaju. Polako će te primijetiti kako stres i napetost napuštaju vaše tijelo.

Boravak u prirodi, pogotovo ako ste sami, barem jednom tjedno drastično će smanjiti stres i njegov utjecaj na vas.

3. Ugasite mobitel i udaljite se od ekrana

Stalno naprezanje očiju kod jakog pozadinskog osvjetljenja koje koriste moderni mobiteli i ekrani, stavit će Vaše oči u mnoge probleme. Često Vam monitori i mobiteli mogu stvoriti stres samim tim što ste kraj njih. To se često događa jer Vas podsjećaju na radno okruženje pa se ne možete opustiti u njihovoj prisutnosti.

Iz tog razloga je jako važno ponekad ugasiti te uređaje i boraviti malo u miru i tišini. Zaboravite na stalne obavijesti i uživajte u mirnim trenutcima.

Ovaj pristup možete kombinirati i sa šetnjom kroz prirodu da bi dobili maksimalan osjećaj opuštenosti i mira.

4. Izađite s prijateljima

Znanstveno je dokazano da boravak u društvu prijatelja i poznanika značajno snižava razinu stresa. Što je situacija opuštenija, to je i razina stresa sve manja. Pozovite društvo na lagano druženje, po mogućnosti negdje u prirodu, tako da u potpunosti smanjite utjecaj stresa na Vas.

Prilikom druženja jako je važno da pazite na prostor druženja jer želite stvoriti potpuno opuštenu atmosferu. Isto tako nastojte ne koristiti mobitele jer će Vam biti samo distrakcija i nećete se moći u potpunosti opustiti.

5. Ne koristite TV, monitore i mobitel prije spavanja

Za pravilan san jako je važno ono što radite upravo prije spavanja. Dobar i čvrst san su odličan lijek protiv stresa jer dopušta tijelu da se opusti i odmori. Nećete razmišljati o negativnim stvari i stvarima koje Vam uzrokuju stres.

Pravilan san je jako bitan da bi uspjeli savladati borbu protiv stresa jer samo preko njega će te dopustiti Vašem tijelu pauzu da se oporavi prije nove borbe.

Na san može utjecati puno stvari, pa tako se primjerice nećete dobro naspavati ako ste se jeli prije sna jer će Vaše tijelo zahtijevati dodatnu energiju da bi procesuiralo tu hranu. Tako će Vas upravo to ostaviti budnim.

Isto tako je važno da par sati prije počinka ne gledate u televizor, monitor ili mobitel. Pozadinsko osvjetljenje modernih uređaja potvrđeno narušava bio ritam i zapravo daje signale tijelu kako ne smije krenuti u san jer ih tijelo shvaća kao da je sredina dana.

U takvim situacijama imat će te problema zaspati pa će te opet posegnuti za mobitelom i ponavljati ciklus sve do iznemoglosti.

Ne brinite jer Vam i tu možemo pomoći. Koristeći naše kapsule Herbasan MF® vrlo brzo će te utonuti u miran san. Koristeći prirodne sastojke poput raznih biljnih ekstrakata pobrinuli smo se da na potpuno prirodan način utonete u san koji će Vam pružiti dovoljno snage u borbi protiv potencijalnog stresa.

Ne strahujte od stresa jer uz Vas je snaga prirode. Ako je stres ipak pretežak da se nosite s njim, dopustite prirodi da Vam pomogne. Uz Herbamir MF® kapsule jako brzo će te osjetiti smirenost i popuštanje napetosti i briga.

Ne dopustite da stres uništava Vaš organizam i preuzme kontrolu nad njim. Uzmite stvar u svoje ruke i uz pomoć prirode pobijedite stres.herba.hr, biljna ljekarna, zdravlje, stres, snaga, imunitet, probava